BIZNIS

Pčelar Malkić: Srebrenički med jedan od najkvalitetnijih na tržištu

Ove godine planiram učestvovati na sajmu meda u Tuzli i Brčkom, a možda i na sajmu u Srbiji, rekao je Malkić

Pčelar Malkić iz Srebrenice. Fena

FENA

16.5.2024

Pčelar Samedin Malkić iz Srebrenice petnaest godina bavi se pčelarstvom, trenutno posjeduje 55 košnica, a kaže da je ljubav prema pčelarstvu posebna.

- Dugo godina aktivno pčelarim i imam dobre i zdrave pčele. Zadovoljan sam prinosom meda, a o kvaliteti meda govore mnoge nagrade koje sam osvojio. Nadam se da će i ova godina biti uspješna – izjavio je Malkić za Fenu.

On učestvovao na brojnim sajmovima meda i dobitnik je zlatnih medalja za kvalitet.

- Ove godine planiram učestvovati na sajmu meda u Tuzli i Brčkom, a možda i na sajmu u Srbiji. Gdje god radimo analizu meda, dobijamo dobre rezultate za kvalitet. Analize su pokazale da je med s područja Srebrenice najkvalitetniji, jer naše područje posjeduje ogroman prirodni potencijal za pčelarstvo zbog čistog okoliša i bogatstva raznovrsnog prirodnog bilja - ističe Malkić.

Navodi da je pčelarstvo težak i zahtjevan posao, a ipak je zadovoljan prinosom i samom prodajom. Planira i proizvodnju novih pčelinjih proizvoda kao što su imuno preparati.

Malkić poručuje da se rad i trud vremenom isplate, a mišljenja je da je pčelarstvo grana koja nije dovoljno razvijena na području Srebrenice i da se u nju jako malo ulaže.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.