FORMULA 1

Ferstapen hvalio vozača McLarena nakon utrke: On je definitivno zaslužio pobjedu

Maks je pohvalio Norisa za zasluženu pobjedu, prihvatajući poraz od svog rivala na kraju dramatične Velike nagrade Majamija.

Tramp čestitao Norisu - Avaz
Slavlje Norisa - Avaz
Detalj sa utrke - Avaz
Podij - Avaz
Detalj sa utrke - Avaz
Di. R.

6.5.2024

Nakon pet godina i 110 utrka, Lando Noris (Norris) je konačno uspio pobijediti na jednoj utrci Formule 1. Podsjetimo, on je za vikend bio pobjednik Velike nagrade Majamija.

Sjajna vožnja Norisa

Maks Ferstapen (Max Verstappen) je dobro kontrolisao rane faze utrke, ali je izgubio vodeću poziciju u korist Norisa kada je na stazu izašao sigurnosni automobil. 

Lando je do kraja držao sjajan tempo i nikome nije dozvolio da ga prestigne do samog cilja.

Noris je tako donio McLarenu prvu pobjedu od Velike nagrade Italije 2021. godine, i to im je tek druga pobjeda u posljednjih 12 godina.

Ferstapen se morao zadovoljiti drugim mjestom, dok je Lekler (Leclerc) bio treći. Luis Hamilton (Lewis) je postigao svoj najbolji rezultat sezone, a to je šesto mjesto.

Ferstapenu nije teško palo

Maks je pohvalio Norisa za zasluženu pobjedu, prihvatajući poraz od svog rivala na kraju dramatične Velike nagrade Miamija.

- Pobjeđuješ, gubiš. Svi smo navikli na to u trkama, zar ne? Danas je bilo malo komplikovano. Već na srednjim gumama nije bilo fantastično, bili smo u prednosti ali ne kao što bi trebali biti. Onda, kada smo napravili pit stop, čuo sam kakva su vremena krugova postizali McLarenovi vozači i pomislio sam: "Pa, to je prilično brzo!" - govorio je Maks Ferstapen.

Iako Maks nije pobijedio na ovoj utrci, on je ipak povećao svoju prednost na vrhu tabele vozača na 35 bodova. Iza njega se nalazi Serhio Perez (Sergio) koji je u Majamiju zauzeo peto mjesto.

- Onda su i oni prešli na tvrde gume, jednostavno su imali više tempa, posebno Lando, koji je letio. Bilo je nevjerojatno teško za nas u toj fazi, ali ako je loš dan, prihvatam to. Veoma sam sretan zbog Landa, bilo je to potrebno veoma dugo i ovo neće biti njegova posljednja pobjeda, tako da je definitivno zaslužio ovo danas - zaključio je Ferstapen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.